Spielmannszug Rodemis

Spielmannszug & Jugendblasorchester Rödemis e.V.
Husum / Deutschland

Al vele jaren behoort het Spielmannszug und Jugendblasorchester Rödemis e.V.
tot de beste fanfareorkesten van Europa en is tot ver buiten de Duitse grenzen bekend.

In voorgaande jaren waren de jongeren van de fanfare op concertreizen naar Denemarken, Nederland, België, Frankrijk, Noorwegen, Tsjechië, Spanje, Italië, Engeland, Ierland en Zwitserland.
Naast deze talrijke internationale optredens maken veel data in Duitsland het plaatje compleet.
Televisieprogramma’s in Frankrijk en Duitsland, zoals de Musikantenstadl, behoren tot de speciale hoogtepunten voor de jonge muzikanten.
Tijdens grote evenementen presenteren de muzikanten van Rödemis een unieke muziekshow, die altijd het publiek betovert.
De muziek voor deze shows is speciaal gearrangeerd voor de Rödemis-marsband en bestaat uit een combinatie van traditionele, klassieke en moderne stukken. Om hun vaardigheid te laten beoordelen door een professionele jury, verschijnt de fanfare, die ongeveer 40 spelers telt met een gemiddelde leeftijd van 16, regelmatig bij nationale en internationale wedstrijden. Tijdens deze wedstrijden hebben de jonge muzikanten tot nu toe meer dan 200 eerste en tweede prijzen verzameld.
Tot de meest opvallende successen behoren de toekenning van één zilveren en dertien gouden medailles tijdens het Wereldmuziek Concours in Kerkrade (twee in juli 2017) en de bijzondere eer om in 2001 de titel ‘Beste internationale prijs’ te ontvangen.
Verder wonnen de spelers van de fanfare het European Open Championship in Rastede, de Duitse Cup in Alsfeld en de titel ‘Champion der Lage Landen’ en ‘Trofee Andre Rijcken’ in Hamont (België).
Ook een deel van elk speelseizoen zijn niet alleen tal van optredens, maar ook gezamenlijke vakantiereizen naar verschillende Europese landen en ook het outreach-werk met de jeugd.

Meer informatie over Spielmannszug Rodemis vindt u hier

Op facebook vindt u Spielmannszug Rodemis hier